Tunnettu ranskalainen viiniopas Le Guide Hachette des Vins valitsee vuosittain parhaat viinit Ranskasta, Luxemburgista ja Sveitsistä sokkomaistamisen kautta.

Tuomaristo on nimennyt Épernayn pienestä, mutta sitäkin erinomaisemmasta Alfred Gratienin samppanjatalosta Nicolas Jaegerin vuoden viinintekijäksi (Guide Hachette 2018).

Tuomaristo kiinnitti myös erityistä huomiota samppanjatalon vuoden 2004 cuvéeseen Champagne Alfred Gratien Brut Millésimé 2004,  myöntäen sille erityismaininnan ”Coup de Coeur”.

 

CHAMPAGNE ALFRED GRATIEN

Alfred Gratienin samppanjatalo on tuottanut samppanjaa vuodesta 1864. Tarkasti valikoidut rypäleet, perinteiset tuotantomenetelmät, rajalliset tuotantomäärät ja kunnioitus maata kohtaan – näihin periaatteisiin ja tosiasiaan että Champagne Alfred Gratien on yksi viimeisistä ”käsityönä” samppanjaa tuottavista samppanjataloista perustuu talon samppanjan laadukkuus ja ainutlaatuisuus. Johdon sitoutuneisuus perustajansa Alfred Gratien periaatteiden noudattamiseen näkyy tuotannon jokaisella osa-alueella.

Alfred Gratien-samppanjatalo ei käytä tuotannossaan lainkaan malolaktista käymistä. 62% rypäleistä tulee 1er Cru ja Grand Cru-tarhoilta. Ensimmäinen käyminen tapahtuu tammitynnyreissä.

Nykyinen kellarimestari Nicolas Jaeger on viinintekijä neljännessä polvessa Alfred Gratienilla.

 

“I was always of the opinion that Champagne should be to wine what haute couture is to fashion.” Alfred Gratien