St. Stephan´s Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos

St. Stephan´s Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos

TUOTTAJA
Unkarilainen József Törley perusti Törleyn viinitalon yli 130 vuotta sitten. Nuoruudessaan Törley sai mahdollisuuden matkustaa Champagnen alueelle Ranskaan, jossa hän oppi samppanjan valmistusmenetelmän. Palattuaan kotimaahan hän aloitti oman viinintuotannon.
Törleyn viinit saavuttivat pian suuren suosion paitsi Unkarissa, myös hoveissa ja kuningashuoneissa ympäri Eurooppaa. Törleyn valmistamaa kuohuviiniä alettiinkin kutsua nimellä ”Unkarin samppanja”. Toisen maailmansodan aikana tuotteiden vienti tyrehtyi Törleyn tehtaan jouduttua pommitetuksi. Nykyisin Törley on Unkarin suurin kuohuviinien valmistaja. Vuosi 2012 oli Törleyn 130-vuotisjuhlavuosi. St. Stephan’s Crown on Törleyn omistama brändi.

KUVAUS
Makea, hapokas, hedelmäinen, mausteinen, aromikas. Viini on tehty tarkkaan valikoiduista jalohomeisista rypäleistä, ja sitä on kypsytetty pienissä tammitynnyreissä Tokajin perinteisissä kellareissa.

RUOKASUOSITUS
Erinomainen jälkiruokaviini ja ideaali kumppani erilaisille juustoille, kuten sinihomejuustolle. Elämän tärkeisiin hetkiin.

RYPÄLEET
Perinteiset Tokaji lajikkeet. Päälajikkeena Furmint.

St. Stephan´s Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos

Maa:  Unkari
Alue:  Tokaji
Tuottaja:  Törley
Alkoholipit.:  11 %
Sokeri:  130 g/l
Pullokoko:  50 cl
Pulloa/ltk:  6 plo/ltk
Alkon tuotenumero:  926486
Hinta:  19,99 €

 

St. Stephan´s Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos